04 Czerw

Letnia sałatka z młodymi ziemniaczkami

Sezonowa, pożywna sałatka z ziemniaczkami, fasolką szparagową, chrupiącym ogórkiem i rzodkiewką.

Składniki:

- ugotowane młode ziemniaki, ok. 300 g

- ugotowana fasolka szparagowa, ok. 200 g

- jajka ugotowane na twardo, 3-4 sztuki

- rzodkiewka, 6 sztuk

- ogórek, 4 sztuki

- koperek, 1 pęczek

- szczypiorek, 1 pęczek

- jogurt naturalny, 150 g

- czosnek, 2 ząbki

- sól, pieprz

 

Wykonanie:

Fasolkę pociąć na mniejsze kawałki a resztę warzyw i jakja pokroić w grubą kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekać, dodać do warzyw. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, wymieszać. Sos jogurtowy dodać do reszty składników i dokładnie wymieszać. Smacznego :)

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe