13 Paź

Omlet owsiany z pomidorami, groszkiem i pietruszką

Omlet świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Jeśli znudziła się wam klasyczna jajecznica z pieczywem to zachęcam do spróbowania tego przepisu :)

Składniki:

- 2 jajka

- 2 łyżki płatków owsianych

- 1 łyżka mleka 2%

- 2 łyżki groszku konserwowego

- 2 pomidory suszone

- kilka listków pietruszki

- sól, pieprz

- pomidorki

Wykonanie:

Jajka wbijamy do miseczki i rozmącamy widelcem.  Dodajemy płatki, mleko, groszek, posiekane pomidory i liście pietruszki, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

Rozgrzewamy patelnię teflonową, wylewamy masę jajeczną i podgrzewamy na małym ogniu. Gdy brzegi omletu się zetną przewracamy go na drugą stronę.

Gotowy omlet dekorujemy na talerzu pomidorkami i liśćmi pietruszki.

Smacznego!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe